Unieke methode:

Places to learn heeft een innovatieve methode ontwikkeld om modules/keuzedelen (binnen het MBO) aan te bieden. Deze methode is enerzijds uniek door de positionering van Places to learn tussen het beroepenveld (de behoeftekant) en het onderwijs (het aanbod) en anderzijds door de methodiek die wordt toegepast. De methodiek is gebaseerd op blended learning: een onderwijsconcept waarbij studenten leren door de combinatie van face-to-face onderwijs, een elektronische leeromgeving en leren op de werkplek.

Flipping the classroom:

De theorie wordt de student/deelnemer digitaal aangeboden; hij/zij kan kiezen welke vorm het beste past (auditief, visueel (de virtuele student), presentaties, Youtube, hardcopy etc.). De rol van de docent verandert hierdoor wezenlijk; hij/zij monitort, anticipeert en geeft feedback op hetgeen de student toepast tijdens de opdracht, aangezien de focus ligt op het toepassen van kennis. De docent  is in de gelegenheid om alle ‘bewegingen’ van de student te volgen; zowel online (middels het ELO platform) als face to face (één op één of in klassikaal verband).

Blended learning:

Informatie tot je nemen op het moment dat het jou uitkomt, terugkom sessies om de opdrachten te bespreken, feedback geven en het monitoren van de student/deelnemer via de ELO.